Door de eeuwen heen hebben vrouwen bepaald soorten voedsel gebruikt om hun melkproductie te ondersteunen. Wetenschappelijk onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat vooral een accuraat borstvoeding beleid, inclusief frequent voeden en het gebruik van adequate technieken om de borsten goed te legen, zorgen voor een ruime melkproductie. Voedsel, daken, kruiden kunnen echter wel net dat beetje extra doen, al is het maar voor het vergroten van moeder’s zelfvertrouwen en haar welbevinden. Veel traditionele galactogogen van over de hele wereld zijn in te delen in de categorieën ‘’algemene weerstand verbeteren’’, ‘’darmfunctie verbeteren’’ en ‘’ijzer- en kalkhuishouden verbeteren’’. Allemaal dus gericht op heet beter functioneren van het moederlichaam. Producten die ergens ter wereld worden aanbevolen voor voedende moeders zijn onder andere anijs, biergist, hop, haver, mungboontjes (taugé-bonen), fenegriek, asperges, abrikozen, donkergroene bladgroenten, inclusief paardenbloemblad, noten zoals pecan noten, galega, melkdistel, gezegend distel, karwij, koriander, alfalfa.
Marasco, L. “Increasing Your Milk Supply With Galactogogues,” Journal of Human Lactation (24) 2008: 455‐56.
The Academy of Breastfeeding Protocol Committee: Protocol #9: Use of galactogogues in initiating or augmenting maternal milk supply. ABM 2004
http://www.drmomma.org/2010/08/lactation-cookies-recipe-increasing.html
Marasco, L. “Increasing Your Milk Supply With Galactogogues,” Journal of Human Lactation (24) 2008: 455‐56.
The Academy of Breastfeeding Protocol Committee: Protocol #9: Use of galactogogues in initiating or augmenting maternal milk supply. ABM 2004
http://www.drmomma.org/2010/08/lactation-cookies-recipe-increasing.html